Zanim rzucicie na stół kabanosy i postawicie deskę serów, spójrzcie na ten przepis. Ciekawy, choć ma swoje minusy.
Składniki
- chleb,
- masło,
- papryka,
- ser żółty,
- papryka wędzona,
- czosnek granulowany,
- bazylia otarta i świeża,
- natka pietruszki.
Nie potrzeba tutaj żadnych nadzwyczajnych umiejętności kulinarnych. Kupcie bochenek chleba - ostrym nożem musicie pokroić go wzdłuż i wszerz. Wówczas zrobi wam się taka chlebowa kratka. Przestrzeń w środku posmarujcie masłem i dodajcie ww. przyprawy. Następnie włóżcie ser i drobno pokrojoną paprykę.
Rozgrzejcie piekarnik (180 stopni). Chlebek powinien robić się około 8-10 minut.
Pieczywo stanie się idealnie chrupie, ser będzie się wyśmienicie ciągnął. Minusem tego przepisu jest to, że sporo chleba się marnuje. Chyba, że na imprezie znajdzie się śmiałek, który zje spód pieczywa.
0 komentarze: