Zrób swoje ULUBIONE guacamole [PROSTY PRZEPIS]

Napisane przez | 13:23 2 komentarze

Jeśli pojawia się gdzieś awokado, ludzie szaleją. To coś na zasadzie promocji w Lidlu. Potem jedzą, jedzą i jedzą - nawet jeśli awokado komuś za bardzo nie smakuje. Zobaczcie, jak zrobić pyszne guacamole, żeby jeść ze smakiem.

SKŁADNIKI:
  • awokado
  • pomidory koktajlowe
  • oregano
  • sól, pieprz, bazylia, czosnek
PRZYGOTOWANIE

Możecie wierzyć lub nie, ale awokado nie będzie smakować, jeśli nie zostanie odpowiednio przyprawione. Ten owoc jest wyjątkowo mdły i dziwny w smaku. Toteż trzeba sypnąć cięższą ręką przyprawami. Nie wyobrażam sobie guacamole bez soli i czosnku - to podstawa wszystkiego. Pomidory mogą być kwestią do dyskusji, ale według mnie też razem komponuje się to nieźle.

Zatem do rzeczy. Wyciągnijcie miąższ awokado, przyprawcie solą, pieprzem, bazylią i czosnkiem. Następnie wszystko brutalnie zgniećcie widelcem i dodajcie pomidory oraz oregano.
Najczęściej guacamole traktuję jako pastę na kanapkę. I tak też polecam jeść.

Student też potrafi gotować

Nowszy post Starszy post Strona główna

2 komentarze:

  1. Nie wierzę:p to raczej kwestia gustu ja uwielbiam awokado bez niczego :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam guacamole! Choć przyznam, że wersji z pomidorkami jeszcze nie kosztowałem. Dzięki za inspirację!
    Ja do guacamole zwykle dodaję jeszcze parę kropel soku z cytryny. Dodaje ciekawy posmak i zapobiega ciemnieniu.
    Dawid

    OdpowiedzUsuń