Młoda Kupustka na gorąco. Podobno bardzo modne danie po Euro 2016

Napisane przez | 20:58 Zostaw komentarz


Tak dla żartu i tak serio. Przedstawiam Wam mój absolutny must-have kulinarny. Czyli młoda kapusta na gorąco.

Lubię, po prostu. To kolejny smak, który gdzieś tam w domu rodzinnym był zawsze, toteż go powielam. I lubię, i cenię. 

SKŁADNIKI:
- pół główki kapustki,
- koper,
- pomidory,
- sos sojowy,
- pieprz.

PRZYGOTOWANIE:
1.  Umyjcie i drobno posiekajcie kapustę.
2. Do nagrzanego garnka z odrobiną oliwy z oliwek włóżcie posiekaną kapustę.
3. Gotujcie około 20 minut, powinna puścić soki i być miękka.
4. Na samym końcu (5 minut przed, zanim skończycie dusić Kapustkę - HEHE) dodajcie pokrojone pomidory, koper, sos sojowy i pieprz.
5. Wszystko razem dobrze wymieszajcie i szamajcie z młodymi ziemniorami.

Student też potrafi gotować.
Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze: