Tak dla żartu i tak serio. Przedstawiam Wam mój absolutny must-have kulinarny. Czyli młoda kapusta na gorąco.
Lubię, po prostu. To kolejny smak, który gdzieś tam w domu rodzinnym był zawsze, toteż go powielam. I lubię, i cenię.
SKŁADNIKI:
- pół główki kapustki,
- koper,
- pomidory,
- sos sojowy,
- pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1. Umyjcie i drobno posiekajcie kapustę.
2. Do nagrzanego garnka z odrobiną oliwy z oliwek włóżcie posiekaną kapustę.
3. Gotujcie około 20 minut, powinna puścić soki i być miękka.
4. Na samym końcu (5 minut przed, zanim skończycie dusić Kapustkę - HEHE) dodajcie pokrojone pomidory, koper, sos sojowy i pieprz.
5. Wszystko razem dobrze wymieszajcie i szamajcie z młodymi ziemniorami.
0 komentarze: