Kanapka do syta! Ta wersja jest zupełnie inna i z pewnoscią ci zasmakuje

Napisane przez | 19:07 1 komentarz


Czasami zdarza się, że znajomi piszą do mnie i pytają, co można zjeść 'innego' na śniadanie. I żeby nie była to kanapka, ani jajecznica. Najczęściej odpowiadam, że to wszystko zależy od tego, co ma się w lodówce. Tym razem rzecz prosta - kanapka, ale taka inna i do syta!

SKŁADNIKI
- szparagi,
- pomidory,
- ser feta, 
- szczypior,
- rukola,
- twaróg,
- pieprz.


PRZYGOTOWANIE
1. Przygotujcie wszystkie składniki.
2. Jak wiadomo, szparagi musicie ugotować w osolonej wodzie, zanim położycie na pieczywo.
3. Na samym początku pieczywo posmarujcie twarogiem.
4. Następną warstwę stanowi rukola.
5. Na rukoli ułóżcie w poziomie pomidory (a właściwie połówki plasterków).
6. Między pomidory znajdzie się miejsce na końcówki szparagów.
7. Pokruszcie fetę, posypie szczypiorkiem i popieprzcie.
8. Jak dla mnie - BOMBA! :)

Taka wersja sprawdzi się na śniadanie, ale także na podróż, w trakcie której aktualnie jestem.

Student też potrafi gotować.
Nowszy post Starszy post Strona główna

1 komentarz: