Jajeczna zapiekanka z warzywnym wkładem. Tak, Ty też będziesz potrafił ją zrobić

Napisane przez | 12:18 Zostaw komentarz

Pewnie już niektórzy myślą, że ześwirowałem na punkcie jaj. A ja po prostu wychodzę z założenia, że gotować trzeba z jajem - (HEHE). Sprawdźcie przepis na jajeczne zapiekanki.

SKŁADNIKI:
- 3 jajka,
- szczypior,
- połowa cebuli,
- pomidor,
- sól, pieprz.

PRZYGOTOWANIE:
1. Na samym początku wbij jajka do miski i wymieszaj z pokrojonym szczypiorem.
2. Następnie posól oraz popieprz.
3. Zajmij się cebulą i pomidorami. Pokrój je na małe kawałeczki (najlepiej w kształcie łódeczek).
4. Do małych naczynek na samym dnie połóż cebulę oraz pomidory.
5. Następnie dwie foremki zalej jajkiem ze szczypiorkiem.
6. Wszystko piecz w 180 stopniach przez około 20 minut.
7. Sprawdzaj regularnie stan ścięcia jaj.
8. Podawaj z chrupiącym tostem.

Smacznego!
Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze: