Rzymska sałata na ciepło z jajkiem sadzonym i chrupiącym tostem [BANALNY PRZEPIS]

Napisane przez | 10:30 Zostaw komentarz
 
Nigdy nie byłem profesjonalnym kucharzem i nawet nie aspiruję do takiego miana. W kuchni najbardziej doceniam proste przepisy i idealne połączenie smaków. A na śniadanie bardzo często jem jajko - co zresztą bardzo łatwo zauważyć. Za każdym razem staram się, żeby jajko miało inny smak i pomimo tego, że to wciąż ten sam produkt, to łączę z takimi smakami, które dają genialny efekt. Oto jedno z tych połączeń.

SKŁADNIKI:
- kromka chleba,
- połówka rzymskiej sałaty,
- jajko,
- sól, pieprz, słodka papryka wędzona i czarny sezam,
- masło.
PRZYGOTOWANIE:
1. Rozpuść masło na patelni.
2. Wbij jajko a obok połóż umytą rzymską sałatę.
3. Sałatę smaż z dwóch stron po około 5 minut. Postaraj się, żeby jajko miało płynne żółtko.
4. Gotowe jajko i sałatę połóż na talerzu.
5. Na samym końcu na patelnię wrzuć kromkę chleba i delikatnie podsmaż ją z obu stron.
6. Jajko oraz sałatę przypraw solą, pieprzem, wędzoną papryką i na samym końcu posyp odrobiną sezamu.

Smacznego!
Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze: