Jajecznica na liściu rzymskiej sałaty. Bierzesz do ręki i lecisz przed siebie [BEZ NACZYŃ]

Napisane przez | 12:20 Zostaw komentarz
 


Najpiękniejsze w przygotowywaniu jedzenia jest sama czynność jedzenia, a najgorsze zmywanie naczyń. Tę mało przyjemną czynność usunąłem. A wy nawet w biegu będziecie mogli zjeść to kozackie śniadanie.

SKŁADNIKI:
- dwa jajka,
- cztery liście sałaty rzymskiej,
- kilka pomidorów koktajlowych (żółte i czerwone),
- szczypior,
- przyprawa z suszonych pomidorów,
- sól i pieprz,
- parmezan.



PRZYGOTOWANIE:
1. Rozgrzej patelnię i wbij na nią jajka.
2. Intensywnie mieszaj, żeby uzyskać najlepszą wersję jajecznicy.
3. Urwij cztery liście sałaty i umyj je.
4. Na każdego z liści dodaj zrobioną jajecznicę.
5. Pokrój pomidory i szczypior.
6. Warzywa połóż na wierzchu.
7. Zetrzyj ser, posól, popieprz i dodaj przyprawę z suszonych pomidorów.
8. Na samym końcu rzuć garść szczypioru.
9. Podaj na desce, by ewentualnie towarzysze śniadania mogli wziąć do ręki i cieszyć się chwilą.

Smacznego!
Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze: