SKŁADNIKI:
- jedno jajko,
- dwie kromki chleba pełnoziarnistego,
- 3 pomidorki koktajlowe,
- papryka pomarańczowa,
- kiełki słonecznika,
- kilka listków szpinaku,
- kilka listków bazylii,
- sól, pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1. Przygotuj dwie kromki chleba. Jeśli są mniejsze, dwoma powinieneś się najeść.
2. Wydrąż środek kromki i odłóż na bok.
3. Pokrój wszystkie warzywa i wrzuć na rozgrzaną patelnię. Smaż 5 minut.
4. W międzyczasie wbij jajko do miski i wymieszaj je.
5. Na patelni zrób z warzyw dwie osobne kupki.
6. Wydrążone kromki połóż tak, żeby warzywa były w środku.
7. Jedną i drugą kromkę zalej w środku jakiem.
8. Przyłóż wyciętą część kromki i szybkim ruchem przełóż na drugą stronę, żeby podsmażyć. Smaż około 5 minut.
9. Podawaj z chrupiącym pomidorkiem, świeżą bazylią i kiełkami słonecznika.
Smacznego!
0 komentarze: