Kurki w śmietanie ze szpinakiem. Delikatny i przepyszny pomysł na obiad

Napisane przez | 18:07 Zostaw komentarz
Są takie dania, które uwielbiam. I tak jak kiedyś szczerze nienawidziłem grzybów, tak pewnego pięknego dnia kurki zmieniły to o 180 stopni. To wyjątkowo delikatne i aromatyczne danie. Żeby to poczuć, musisz po prostu zrobić i zjeść.

SKŁADNIKI:
- opakowanie kurek ( około 300 g),
- opakowanie szpinaku baby ( około 300 g),
- śmietana 18%,
- pieprz, sól, czosnek, przyprawa z suszonych pomidorów.


PRZYGOTOWANIE:
1. Na samym początku dokładnie umyj kurki i szpinak.
2. Na rozgrzaną patelnię wrzuć kurki i smaż około 5 minut, aż puszczą soki.
3. Następnie dodaj szpinak. Smaż do miękkości. Kolejne 5 minut.
4. Dodaj przyprawy: sól, pieprz, czosnek, przyprawę z suszonych pomidorów.
5. Na samym końcu dodaj dwie duże łyżki śmietany.
6. Wszystko dokładnie mieszaj.
7. Jedz z makaronem, ryżem lub kaszą. Według własnego uznania. Ja uwielbiam z kaszą jęczmienną.
 

Smacznego!

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze: