Mozzarella w panierce z żurawiną

Napisane przez | 08:20 Zostaw komentarz


Kilka składników, a doznania są fenomenalne. Nie będę do niczego porównywał, bo przekroczyłbym granice przyzwoitości. Zobaczcie co zrobić, żeby dobrze przyrządzić mozzarellę.

Niezbędne składniki
  • mozzarella
  • żurawina
  • mąka
  • bułka tarta
  • jajka
Kilka chwil i mozzarella gotowa

Przygotujcie sobie trzy talerze. Jeden do bułki tartej, jeden do jajka i trzeci do mąki. Jeżeli kupiliście mozzarellę w dużej kulce, pokrójcie ją na mniejsze kawałki. Każdy kawałek musicie dobrze obtoczyć - najpierw w jajku, później w mące, aż w końcu w bułce tartej. Musicie zrobić to dokładnie, żeby wasza mozzarella nie rozpłynęła się na rozgrzanej patelni. W przeciwnym razie ser może wam nie wyjść i nie będzie wyglądało to apetycznie.

Żurawina, ah ta żurawina

Nie ma niczego lepszego od połączenia mozzarelli i żurawiny. Jak dla mnie jest to jeden z kilku duetów idealnie komponujących się smakowo i wizualnie. Próbowałem jeść z innymi sosami - żurawinowy jednak smakuje mi najbardziej.

Student też potrafi gotować
Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze: