Zielona pizza z cukinią, szparagami i serem pleśniowym

Napisane przez | 10:07 Zostaw komentarz

Każdy ma taki dzień dziecka, na jaki zasłużył. Ja ten beztroski dzień umiliłem sobie pizzą z cukinią, szparagami i serem pleśniowym. Właściwie niczego więcej do szczęścia mi nie potrzeba.

Kilka postów wcześniej

Kiedy pojawia się pizza, za każdym razem odsyłam Was do pierwszego tekstu, w którym tłumaczyłem mój sposób na idealne ciasto. Tak też będzie w tym przypadku - KLIKNIJ TUTAJ - i przeczytaj, jak robię najlepsze ciasto na świecie!

Składniki na pizzę

  • cukinia,
  • szparagi,
  • ser pleśniowy,
  • ser żółty,
  • bazylia, zioła prowansalskie, sól, pieprz.
Jeżeli chodzi o szparagi, to oczywiście zanim wylądowały na pizzy odpowiednio je przygotowałem. Natomiast, jako że cukinia jest niezwykle delikatnym warzywem, pokroiłem ją na małe talarki, przyprawiłem bazylią oraz ziołami prowansalskimi i położyłem razem ze szparagami a także serem pleśniowym na pizzy. 

Na samym początku dajcie ser żółty, później cukinię, szparagi a następnie włóżcie do piekarnika. Standardowo - 200 stopni i jakieś 20-30 minut. Na samym końcu, kiedy pizza będzie prawie gotowa włóżcie ser pleśniowy. Ja tak robię i uwielbiam jego rozpływającą konsystencję.

A Ty jak umiliłeś sobie DZIEŃ DZIECKA?


Student też potrafi gotować
Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze: