Błyskawiczny przepis na tost z jajkiem i mozzarellą

Napisane przez | 11:18 Zostaw komentarz

Nie byłbym sobą, gdybym nie opublikował prostego przepisu, który możecie zrobić dla drugiej połówki w jakiś z weekendowych poranków. Lubicie czasami zostać w łóżku, włączyć TV, dostać śniadanie do łóżka i godzinę poobijać się w łóżku? Ja też! A ten przepis idealnie nada się na takie błogie lenistwo.


SKŁADNIKI 1 PORCJA:
- pieczywo tostowe,
- jajko,
- natka pietruszki,
- starta mozzarella,
- jeden plaster ulubionego sera żółtego,
- sól oraz pieprz.

PRZYGOTOWANIE:
1. Na samym początku wydrąż środek pieczywa tostowego.
2. Rozgrzej patelnię i smaż tost z jednej strony około 3-5 minut. Kiedy przełożysz na drugą stronę, do środka wbij jajko.
3. Smaż około 5-8 minut i w ostatnich dwóch minutach przykryj.
4. Na samym końcu posól i popieprz.
5. Podawaj ze zwiniętym rulonikiem sera, startą mozzarellą i natką pietruszki. Idealnie smakuje ze świeżo wyciśniętym sokiem z pomarańczy.

Smacznego!
Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze: