Lunchbox do pracy. Co włożyć, żeby mieć energię? [2 PROPOZYCJE]

Napisane przez | 09:47 Zostaw komentarz

Tak! Wychodzę z założenia, że do pracy lepiej wziąć przygotowany przez siebie posiłek, niż objadać się w pobliskich restauracjach i barach szybkiej obsługi. Dlatego w tym poście przedstawiam Wam 2 propozycje zdrowych lunchboxów. Skusicie się?

LUNCHBOX 1
SKŁADNIKI:
- dwie duże marchewki,
- ziarna (według uznania),
- garść rukoli,
- sól, pieprz, curry, bazylia, czosnek.

PRZYGOTOWANIE:
1. Zacznij od marchewek. Umyj, obierz i pokrój na średniej długości paski.
2. Obrobione marchewki wrzuć na rozgrzaną patelnię.
3. Przypraw curry, bazylią, czosnkiem, solą oraz pieprzem.
4. Smaż przez 20 minut na średnim ogniu. Do momentu aż będą miękkie i lekko przysmażone.
5. Do lunchboxa włóż garść rukoli, garść ziaren oraz gotowe marchewki.
6. Dobrze smakuje nawet na zimno.
LUNCHBOX 2
SKŁADNIKI:
- cukinia,
- brokuł,
- ryż,
- natka pietruszki
- sól, pieprz, bazylia, czosnek.

PRZYGOTOWANIE:
1. Ugotuj torebkę ryżu zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
2. Następnie blanszuj różyczki brokułu.
3. Pokrój oraz umyj cukinię, a później przysmaż na patelni razem z brokułem.
4. Wszystko dopraw solą, pieprzem, bazylią oraz czosnkiem.
5. Do lunchboxa włóż ugotowany ryż, przygotowane warzywa oraz natkę pietruszki dla smaku.

Dobrego tygodnia!
Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze: