Niewiele czasu potrzeba, żeby zrobić coś, co będzie zdrowe i smaczne. Tak jest w przypadku tego puddingu. W wersji schłodzonej idealnie sprawdzi się w upalne dni.
SKŁADNIKI:
- nasiona chia,
- mleko kokosowe (250 ml),
- mango.
PRZYGOTOWANIE:
Sytuacja jest... BANALNA! Możesz przygotować małe słoiczki. Te, które są na zdjęciach, to "opakowanie" po jogurtach z Biedronki. Sprawdzają się idealnie na wielu płaszczyznach w mieszkaniu. Jako świecznik, popielniczka czy chociażby naczynie na deser.
- Do słoiczków wlej mleczko kokosowe (2/3 słoiczka).
- Dodaj po dwie łyżeczki nasion chia.
- Wymieszaj i odstaw na 3 godziny do lodówki.
- W międzyczasie obierz i zblenduj mango. Mus schowaj również do lodówki.
- Po trzech godzinach do gotowego puddingu dodaj na samej górze mus i jedz!
- W wersji zimnej smakuje IDEALNIE.
Smacznego!
0 komentarze: