Pudding chia z musem z mango w wersji na lato [BANALNY PRZEPIS]

Napisane przez | 16:10 Zostaw komentarz


Niewiele czasu potrzeba, żeby zrobić coś, co będzie zdrowe i smaczne. Tak jest w przypadku tego puddingu. W wersji schłodzonej idealnie sprawdzi się w upalne dni.

SKŁADNIKI:
  • nasiona chia,
  • mleko kokosowe (250 ml),
  • mango.
PRZYGOTOWANIE:
Sytuacja jest... BANALNA! Możesz przygotować małe słoiczki. Te, które są na zdjęciach, to "opakowanie" po jogurtach z Biedronki. Sprawdzają się idealnie na wielu płaszczyznach w mieszkaniu. Jako świecznik, popielniczka czy chociażby naczynie na deser.


  1. Do słoiczków wlej mleczko kokosowe (2/3 słoiczka).
  2. Dodaj po dwie łyżeczki nasion chia.
  3. Wymieszaj i odstaw na 3 godziny do lodówki.
  4. W międzyczasie obierz i zblenduj mango. Mus schowaj również do lodówki.
  5. Po trzech godzinach do gotowego puddingu dodaj na samej górze mus i jedz!
  6. W wersji zimnej smakuje IDEALNIE.

Smacznego!




Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze: