Kanapka z pastą jajeczną i awokado. Lepszej nigdy w życiu nie jadłeś

Napisane przez | 12:47 Zostaw komentarz
 

Nie ma nic prostszego od kanapki. Zatem czemu nie wykorzystać prostoty tego "dania" i nie zrobić czegoś naprawdę fajnego. Zapomnij o  zwykłej kanapce z wędliną i serem i idź moim śladem. Jest, mówiąc nieskromnie, przepysznie.

SKŁADNIKI:
- dwie kromki chleba,
- awokado,
- chili,
- sól i pieprz,
- świeże zioła (ja użyłem bazylii i natki pietruszki).
- sok z cytryny



SKŁADNIKI NA PASTĘ JAJECZNĄ:
- 3 jajka,
- majonez,
- szczypior,
- sól i pieprz.

 PRZYGOTOWANIE:
 1. Zajmijcie się na samym początku pastą jajeczną. Jeśli macie czas, przygotujcie ją sami, jeśli nie, jest sporo dobrych na sklepowych półkach. Z pastą nie ma żadnego problemu. Ugotowane jajka wrzućcie do miski i zgniećcie razem z łyżką majonezu, szczypiorem, solą i pieprzem. Ot cała filozofia.
 2. Przygotujcie kromki chleba.
 3. Posmarujcie je solidnie przygotowaną pastą.
 4. Na jedną kromkę przypada połówka awokado, którą możecie przekroić wzdłuż na cienkie paski.
 5. Skropcie odrobiną cytryny, przyprawcie chili, solą i pieprzem.
 6. Na koniec rzućcie kilka świeżych listków ziół.
 7. I zajadajcie się bez opamiętanie.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze: