Ogórki małosolne - prosta i łatwa zalewa

Napisane przez | 13:10 Zostaw komentarz
Kiedyś tylko i wyłącznie ogórki kiszone wchodziły w grę, dziś bez opamiętania zajadam się małosolnymi. Ponadto uważam, że każdy szanujący się student/człowiek powinien umieć takowe zrobić. Podam Wam prosty i szybki patent na ogórki małosolne.

Składniki
  • 1 kg. ogórków
  • 5 ząbków czosnku
  • 1,5 łyżki soli
  • 2 litry wody
  • pęczek koperku

Chwila moment i gotowe

Nie potrzeba tutaj żadnych nadzwyczajnych umiejętności. Zanim zabierzecie się do pracy, przygotujcie jakiś duży słój. Na samym początku musicie umyć ogórki i koper. Po obmyciu warzyw ugotujcie wodę i zalejcie nią słoik. Następnie dodajcie sól - sól ma się rozpuścić. Gdy woda ostygnie, wkładajcie do słoika na zmianę: koper, ogórek, czosnek itd.

To wszystko!

Jest tu ktoś, kto lubi ogórki małosolne?

Student też potrafi gotować
Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze: