Klasyka gatunku. Moje ulubione śniadanie

Napisane przez | 11:13 Zostaw komentarz
Co by się nie działo. Jajko jest zawsze spoko. Jak dla mnie idealnie pasuje na śniadanie i zawsze chętnie przygotowuję sobie taką wersję.



SKŁADNIKI:

- pieczywo
- jajko
- sól, pieprz, czosnek, papryka słodka
- papryka
- roszponka

PRZYGOTOWANIE
Rozgrzejcie patelnię, włączcie toster. Na rozgrzaną patelnię włóżcie jajo, a do rozgrzanego testera pieczywo, wcześniej posmarowane masłem i przyprawione czosnkiem. W ten sposób otrzymujemy chrupkie i czosnkowe pieczywo - uwielbiane przez wszystkich.
W międzyczasie przygotujcie paprykę - pokrójcie ją na długie paski i podajcie z roszponką.
Jajko oczywiście posólcie i popieprzcie. A paprykę słodką potraktujcie jako przyprawę kwitującą całe danie i przyprawcie każdy element śniadania.

Lekkie, strawne i smaczne śniadanie.
Na leniwe weeekendowe poranki.

Student też potrafi gotować.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze: