Pulpeciki ziemniaczane z cebulą i szczypiorkiem oraz dipem jogurtowym

Napisane przez | 20:36 1 komentarz
Czasami trzeba wykorzystać to, co się ma. Ja wykorzystałem ziemniaki, w nieco inny sposób niż zawsze.

SKŁADNIKI
- ziemniaki,
- jogurt natualny,
- koperek, czosnek i bazylia,
- pomidor,
- szczypior,
- cebula,
- bułka tarta,
- jajko.

PRZYGOTOWANIE
1. Ugotujcie ziemniaki i zgniećcie je. Obierzcie cebulę, pokrójcie ją i podsmażcie. Wszystko odstawcie na chwilę, żeby ostygło.
2. Do ugniecionych ziemniaków dodajcie jajko, bułkę tartą i cebulę. Wszystko razem wymieszajcie.
3. Z przygotowanej masy ulepcie kulki (nieduże) i obtoczcie w bułce tartej. Smażcie na patelni.
4. Jogurt naturalny wymieszajcie z bazylią, koperkiem i czosnkiem.
5. Na dnie talerza wylejcie odrobinę dipu.
6. Na nim połóżcie usmażone kulki.
7. Pokrójcie pomidora i szczypior.
8. Wszystko razem zajadajcie ze smakiem.
9. Prosto, smacznie i zdrowo.

Student też potrafi gotować.
Nowszy post Starszy post Strona główna

1 komentarz: