Tost z awokado i jajkiem w koszulce oraz mini sałatka. Co za odlot!

Napisane przez | 11:04 Zostaw komentarz

Wraz z wolnym weekendem i przedwczesnym wstaniem z łóżka, postanowiłem spisać przepis na to śniadanie. Tost, awokado, jajko i garść warzyw. Nie ma nic lepszego!

SKŁADNIKI:
- kromka chleba,
- połówka awokado,
- jajko,
- pomidory,
- sałata lodowa,
- papryka,
- czerwona cebula,
- ser kozi,
- koper, bazylia, szczypior,
- sól, pieprz, płatki chili.


PRZYGOTOWANIE:
1. Zacznij od awokado. Połówkę awokado pozbądź skóry, następnie pokrój na cienkie paski i zwiń, jeśli masz ochotę, w różyczkę.
2. Następnie zajmij się jajkiem. Ja przygotowałem w koszulce. Może być też w każdej innej formie. Tutaj znajdziesz PORADY jak przygotowuje się jajko w koszulce.
3. Kromkę chleba włóż do tostera. Na gotowym toście połóż różyczkę awokado oraz jajo. Nie smaruj niczym, ponieważ rozpływające się żółtko idealnie zwilży chrupkie pieczywo.
4. Na szybko pokrój: kawałek papryki, czerwonej cebuli, koziego sera, 3 pomidorki koktajlowe i porwij sałatę lodową. Wymieszaj wszystkie składniki i na sam koniec rzuć odrobinę kopru, bazylii i szczypiorku.
5. Jajko i awokado posyp płatkami chili i przypraw solą oraz pieprzem.

Jeśli głowisz się, jak zrobić różyczkę z awokado, kliknij TUTAJ. Pod linkiem znajdziesz odcinek Hapsa Fit, projektu który miałem przyjemność tworzyć z Joanną Jędrzejczyk.

Smacznego.






Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze: