Pieczone ziemniaki z piekarnika z masłem, serem i przyprawami

Napisane przez | 12:45 3 komentarze
Ileż razy podchodziłem do zrobienia pieczonych ziemniaków... Przez cały czas miałem ochotę na takie z grilla. Niestety za każdym razem nie były mi pisane. Raz po prostu zapomniałem zrobić, a później zapomniane zamieniły się w węgiel...
Lekko już zirytowany, zrobiłem je po prostu w piekarniku. I takie też są super! 

Składniki

  • ziemniaki
  • masło
  • czosnek
  • oregano
  • papryka ostra
  • sól i pieprz
  • ser
  • szczypior
Godzina w piekarniku i gotowe

Zanim włożycie ziemniaki do piekarnika, porządnie je umyjcie z całego syfu, który się na nim znajduje. Następnie ponacinajcie je, ale nie do końca. W każdą wolną przestrzeń posypcie przyprawami (według własnego uznania). Pamiętajcie, że sól jest tutaj ważna, żebyście nie musieli dosalać przy konsumpcji. W nacięcia, oczywiście w miarę możliwości, włóżcie ser żółty i kawałek czosnku. Na sam koniec owińcie każdego ziemniaka osobno w foli z odrobiną masła.
Ziemniak w 200 stopniach powinien zrobić się w przeciągu godziny.



Nowszy post Starszy post Strona główna

3 komentarze:

  1. Najlepsze. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2015 :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam pieczone ziemniaki, a te wyglądają naprawdę apetycznie :) Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń