Będę powracał do Was z owsianką i moim przekonywaniem do słodkich posiłków z rana. Dziś kolejny pomysł na smaczną i pożywną owsiankę. Tym razem wykorzystałem mleko bez laktozy.
Składniki
- mleko bez laktozy
- płatki owsiane
- migdały
- banan
- cynamon
- syrop klonowy
Cynamonowo-bananowa rozkosz
Lubię banany, lubię cynamon i zajadałbym się migdałami - zawsze! Stąd ta owsianka smakowo mi mega odpowiadała. Cynamon kojarzy mnie się ze świętami, ale w towarzystwie banana przeniósł Mnie w smaczną i odległą krainę.
Zagotujcie mleko. Do zagotowanego mleka dodajcie płatki i zgodnie z opakowaniem gotujcie kilka minut (przeważnie jest to 5-10 minut). Później dodajcie odrobinę syropu klonowego, który doda słodkości tej papce. Na wierzchu ułóżcie banany, posypcie cynamonem i rzućcie migdały.
Jak zapatrujecie się na taką wersję?
Student też potrafi gotować
Student też potrafi gotować
0 komentarze: