Omlet na pełnej petardzie. Coś dla wielbicieli warzyw i jajek

Napisane przez | 13:22 Zostaw komentarz


Jeśli myślicie, że wpis ten zacznę od słów: "Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia", to grubo się mylicie. Jadam je praktycznie tylko wtedy, kiedy nie idę do pracy i w spokoju mogę najpierw zjeść, a później wypić kawę. Budząc się rano i biegnąc do redakcji, często jem w biegu lub na miejscu jakieś - niestety - kupne kanapki. Jeżeli zapomnieliście o tym, że istnieje takie coś jak omlet, to koniecznie musicie wprowadzić te danie do menu. Przynajmniej w tym wydaniu.

SKŁADNIKI:
- 3 jajka,
-  feta,
- parmezan,
- 6 pomidorków koktajlowych,
- szczypior,
- sól, pieprz.



PRZYGOTOWANIE:
1. Wbijcie jajka do miski i wymieszajcie je.
2. Do jajek wrzućcie 3 przekrojone pomidorki, przyprawcie też solą i pieprzem.
4. Zawartość miski wylejcie na rozgrzaną patelnie.
5. Smażcie po 5-8 minut z jednej i z drugiej strony pod przykrywką.
6. Wyłóżcie omlet na talerz, posypcie fetą, parmezanem, szczypiorem i resztą pomidorów.

Smacznego!

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze: